Thumb_logo_white Discover Create Go Pro
Log In / Sign Up
80grams de ràdio 14 de febrer de 2011
February 14, 2011 05:03 AM PST
itunes pic

34è 80grams de ràdio, dilluns 14 de febrer.

L'actualitat literària i l'agenda d'actes dónen el tret de sortida un dilluns més a l'aventura literària de 80grams de ràdio. A Motius 80grams descobrirem la història d'un dels nens robats del franquisme amb el llibre 'Viure sense el meu fill' de Josep Gironès. Entrevistarem a Sílvia Alcàntara que acaba d'editar la seva segona novel·la 'La casa cantonera', després del gran èxit d'Olor de colònia. A 80grams d'història una breu pincellada de la novel·la 'La portentosa vida del Sastre Bariloche' de Berta Jardí. I com sempre seguim construïnt el nostre Abecedari Literari. Aquesta setmana ja anem per la lletre R. Busquem un autor referent de la literatura catalana el primer cognom del qual comenci per la lletra R.
Primera pista (més pistes durant el programa):
"Va ser un dels promotors juntament amb Ramón Casas dels "Quatre gats" que va esdevenir un important punt de confluència de l'època".
Respostes a info@80grams.com

Entre els que l'encertin sortejarem un lot de llibres.
Tot això i molt més cada dilluns d'1 a 2 de la tarda a Ràdio Ciutat de Badalona
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
:: Escolta el 80 grams de ràdio anterior

80grams de ràdio 07 de febrer de 2011
February 07, 2011 05:16 AM PST
itunes pic

33è 80grams de ràdio, dilluns 7 de febrer.

Escolta un recull de l'actualitat literària de la setmana i dels actes més destacats dels propers dies. A Motius 80grams coneixem la tasca que realitza l'associació Tantàgora per la promoció de la literatura per a tots els públics. Conversem amb Rubén Intente, autor de la novel·la Mapa Mup. I com sempre seguim construïnt el nostre Abecedari Literari. Aquesta setmana ens toca la lletra P. Busquem un autor el primer cognom del qual comenci per la lletra P.

Primera pista (Més pistes durant el programa):
"Nascut a Palafrugell el 1897. Una de les seves novel·les més representatives es pot veure aquests dies versionada al Teatre Romea".
Respostes a info@80grams.com

Entre els que l'encertin sortejarem un lot de llibres.
Tot això i molt més cada dilluns d'1 a 2 de la tarda a Ràdio Ciutat de Badalona

:: Escolta el 80 grams de ràdio anterior

32è 80grams de ràdio, dilluns 31 de gener
January 31, 2011 05:08 AM PST
itunes pic

Aquesta setmana descobrim els premis Sambori de literatura escolar, una iniciativa pionera a Europa pel que fa a la participació i que reb textos de centres escolars de gairebé tots els territoris de parla catalana. Conversem amb Helder Ferrer de la seva primera novel·la 'Novotsky', guanyadora del Premi J.M Casero 2010. I a la secció Espais Literaris, Marga Borrego ens parla de la Biblioteca Restaurant, un espai al centre de Barcelona on pots sopar alhora que llegeixes algún exemplar de la seva biblioteca. I com cada setmana seguim construïnt el nostre Abecedari Literari, aquesta setmana ens toca la lletra M. Busquem un autor català el primer cognom del qual comença per la lletra M.

Primera pista (Més pistes durant el programa):
L'any 2007 va rebre l'encàrrec d'escriure i recitar el discur inaugural de la Fira del Llibre de Frankfurt, on la cultura catalana va ser la convidada.
Respostes a info@80grams.com

Entre els que l'encertin sortejarem un lot de llibres.
Tot això i molt més cada dilluns d'1 a 2 de la tarda a Ràdio Ciutat de Badalona.

:: Escolta el 80 grams de ràdio anterior

31è 80grams de ràdio, dilluns 24 de gener
January 24, 2011 05:07 AM PST
itunes pic

Com cada setmana repassarem l'actualitat literària de la setmana i els actes més destacats. A 80grams de cinema us descobrirem tots els detalls de Mil cretins, la pel·lícula de Ventura Pons basada en el llibre de Quim Monzó. Conversarem amb Clara Soley que recentment ha publicat el conjunt de relats Enemigues de l'ànima XIX Premi Ciutat de Badalona de Narrativa. A 80grams d'història coneixerem els secrets de l'Arqueòleg la darrera novel·la de Martí Gironell. Com cada setmana seguirem completant l'Abecedari literari d'autors catalans. Aquesta setmana busquem un autor el cognom del qual comença per la lletra Ll.

Primera pista (més pistes durant el programa):
Hi ha una Universitat privada situada a Barcelona, que porta el seu nom
Respostes a info@80grams.com

Entre els que l'encertin sortejarem un lot de llibres.
Tot això i molt més cada dilluns d'1 a 2 de la tarda a Ràdio Ciutat de Badalona.

:: Escolta el 80 grams de ràdio anterior

80grams de ràdio 20-12-2010
December 20, 2010 10:43 AM PST
itunes pic

28è 80grams de ràdio,
dilluns 20 de desembre de 2010

Aquest és l'últim 80grams de ràdio de l'any, perquè el programa marxa de vacances de Nadal fins el 10 de gener. En motiu de les Festes Nadalenques hem preparat un programa molt especial. Hi ha lloc per l'actualitat literària, plena de premis. Us proposem gadgets literaris per regalar, idees originals per a aquestes festes relacionades amb la literatura. Us recomanarem un llibres especials que parlen de joguines mítiques de diferents generacions, i a la secció Espais Literaris repassem totes les activitats nadalenques que es fan aquests dies a un dels espais més literaris de tots: Les biblioteques. I encara que aquest programa sigui un programa nadalenc, no deixem de fer el nostre Abecedari Literari. Aquesta setmana toca la lletra F, pertant estem buscant un autor el cognom del qual comença per la lletra F. Un autor, molt relacionat amb els nens.

Primera pista (més pistes durant el programa):
Va néixer a Barcelona el 29 de febrer de 1880, en el sí d'una família benestant. Va ser l'escriptor més popular de Catalunya. Novel·lista, narrador i autor teatral, de formació autodidacta.
Respostes a info@80grams.com
Entre els que l'encertin sortejarem un lot de llibres.
Tot això i molt més cada dilluns d'1 a 2 de la tarda a Ràdio Ciutat de Badalona.

:: Escolta el 80 grams de ràdio anterior

Entrevista Subsol
December 01, 2010 03:47 AM PST

 
80grams de ràdio 22-11-2010
November 22, 2010 05:09 AM PST
itunes pic

25è 80grams de ràdio, dilluns 22 de novembre

Repàs a tota l'actualitat literària de la setmana i als actes literaris més destacats dels propers dies. Conversarem amb Nadia Gulahm, una noia afganesa que porta 4 anys vivint a Badalona i que ha decidit escriure la seva duríssima història juntament amb la periodista Agnés Rotger a El secret del meu turbant. A 80grams sense fronteres descobrirem els secrets de les dives del segle XX amb un reportatge sobre el llibre Divas Rebeldes escrit per Cristina Morató. Estrenem secció Espais Literaris on us proposarem espais on la literatura és el màxim protagonista. Vosaltres també hi podeu participar enviant-nos propostes d'espai literaris que conegueu a info@80grams.com. I seguim confeccionant el nostre particular abecedari de la literatura catalana. Aquesta setmana ens toca la lletra C. Busquem una autora el cognom del qual comença per la lletra C.
Primera pista:
"Novelista, dramaturga i assagista catalana nascuda el 1918, molt compromesa amb la causa antifranquista i feminista."
Respostes a info@80grams.com
Entre els que l'encertin sortejarem un lot de llibres.
Tot això i molt més cada dilluns d'1 a 2 de la tarda a Ràdio Ciutat de Badalona.

:: Escolta el 80 grams de ràdio anterior

ENTREVISTA LOLITA BOSCH
November 16, 2010 02:43 AM PST
itunes pic

L'escriptora Lolita Bosch va publicar el setembre passat Veus. Antologia d'autors catalans, un recull de textos, alguns inèdits i d'altres ja publicats d'una quarantena d'autors catalans de menys de 45 anys. El llibre esdevé imprescindible per conèixer el panorama literari actual i la nova generació de veus catalanes que cavalquen amb força. Alguns dels escriptors escollits per Lolita Bosch són ja molt coneguts, d'altres no tant. Llegint el llibre es fan grans descobriments i es demostra un cop més que la literatura catalana actual gaudeix d'una gran salut i d'una grandíssima qualitat. 80grams ha parlat amb l'autora.

80grams de ràdio 15-11-2010
November 15, 2010 05:05 AM PST
itunes pic

24è 80grams de ràdio, dilluns 15 de novembre

Aquest dilluns a 80grams de ràdio tota l'actualitat literària de la setmana i els actes literaris més destacats dels propers dies. A 80 grams sense fronteres viatjarem fins a l'Índia de la mà d'Amitavh Gosh i el seu llibre Mar de roselles. Conversarem amb Vicent Usó de l'experiment literari que han fet ell i sis escriptors més en el recull de relats Subsòl. A 80 grams de gastronomia la proposta de la somelier Meritxell Falgueres Presumeix de vins en set dies. I com sempre a l'Abecedari de literatura catalana busquem un autor el cognom del qual comenci per B.
Primera pista (més pistes durant el programa):
"Nascut a Barcelona el 1940, té més de 40 obres publicades i ha estat el responsable del plor de molts catalans i catalanes. "
Respostes a info@80grams.com
Entre els que l'encertin sortejarem un lot de llibres.
Tot això i molt més cada dilluns d'1 a 2 de la tarda a Ràdio Ciutat de Badalona.

:: Escolta el 80 grams de ràdio anterior

Previous Page  |